Ashtanga Yoga is een dynamische, fysieke en krachtige vorm van yoga, "opgericht" door Shri K. Pattabhi Jois (1915-2009). Deze methode omvat de synchronisatie van de adem met de lichaamsbeweging en maakt gebruik van een aantal progressieve reeksen van houdingen (asana's). De ashtanga yoga beoefening genereert warmte en bloed circulatie die de spieren en de inwendige organen van het lichaam versterkt, zuivert en revitaliseert.
Ashtanga Yoga bestaat uit een aantal vaste series van houdingen (asana's) die in flow in mekaar vloeien. Door een diepe en bewuste ademhaling verbind je lichaam en geest. Het geconcentreerd uitvoeren van deze houdingen en bewegingen, geeft een verdieping in jezelf. Het is als het ware een meditatie in beweging.

Ashtanga yoga is werken, bewegen en opletten: 99 procent praktijk en één procent theorie. Hoe meer je zweet, hoe grondiger je lichaam wordt gezuiverd. Ashtanga Yoga zorgt niet enkel dat je fysiek sterker wordt, maar het geeft je ook mentaal de kracht om de uitdagingen van het leven aan te gaan en de juiste beslissingen te nemen.

Iets voor jou ?

De Ashtanga lessen zijn voor iedereen toegankelijk, of je nu wel of geen yoga-ervaring hebt. Alles wat je nodig hebt, is een dosis nieuwsgierigheid en het voornemen om je prettiger te willen voelen. Iedere houding biedt modificaties voor ieders lichaam, binnen de grenzen van je mogelijkheden.